sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Huippusunnuntai


Jotkut päivät vain ovat mukavia, ja tänään oli yksi sellainen. Eilen kaupungin yli puhalsi hiekkamyrsky. Vartti ulkona ja äkkiä pakoon sisätiloihin yltäpäätä hiekkaisena. Tänään tuuli loisti poissaolollaan. Sininen taivas, aurinko ja saastelukemat liki nollissa. Jes!

Päivän retkikohteena oli Pekingin MOMAn suojissa järjestetty JUE market. Seurankin suhteen onnisti, sillä mukaan tarttuivat kiinalainen työkaveri, lähes pekingilaistynyt suomalaistyttö seka vuonna 2007 Siperiassa tapaamani espanjalainen kaveri.

Markkinoilla olivat esillä Pekingin luovat piirit. Performanssialueella oli niin videoteoksia kuin mies-ja-kitara-settejäkin. Löytyi myos taidemaalareita, vaate- ja sisustusdesignia, sekä mm. fiksipyöriin erikoistunut liike. Perusfiksi kootaan makuasi noudatellen ja toimitetaan minne tahansa Kiinassa parilla sadalla eurolla. Pitääpä laittaa harkintaan, olisiko tässä kulkupeli Wuxin kesään. Yhdeltä pöydältä löytyi kortti Teräsmiehen logolla ja tekstillä "你是SUPER慢". Aika hauska, eikö vain?

Ja sitten oli ruokaa. Ai että! Kiinalainen ruoka ei ole tullut minulle ihan vielä normaalipöperöksi, ja aika ajoin sitä kaipaa jotakin länsimaalaista purtavaa. Ja sitähan oli markkinoilla tarjolla. Parhaita paloja olivat bagelikioskin lohitaytteiset sesamibagelit - norjalainen lohi maistui oikein kotoiselta - sekä cupcake-lafkan tuotokset. Two Guys and a Pie sekä Great Leap Brewing esiintyivät myös edukseen.

Näiden mielen ja kielen nautintojen päälle vielä pitkä kävely, vietnamilainen papaijasalaatti, kuppi kahvia ja mukavat jutustelut hyvässä seurassa, ja siinähän onkin eväät oikein hyvään sunnuntaihin! Kruunasin setin vielä kympin lenkillä ja iltabagelilla.

Huippusunnuntai oli myös viimeinen sunnuntai Pekingissä. Ensi viikonloppuna vaihdan maisemaa Wuxiin, Shanghain viereen. Wuxi on kiinalaisittain säälittavä pikkukaupunki, asukkaita kun on vain vajaa 5 miljonaa. Ehkä se on kuitenkin Lempäälän pojalle riittävän iso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti