maanantai 27. elokuuta 2012

Konttorilla


Työelämää on nyt takana pari viikkoa, joten voin kertoa jotain arkipäivien kulusta. Joitain eroja näet löytyy.

Tulen päärakennukselle vähän kahdeksan jälkeen ja ensimmäisenä tietysti suunnataan aamupalalle. Kantiinissa on tarjolla purtavaa á la Kiina. Valikoima on kyllä aika laaja, joten jokaiselle löytyy jotakin. Paitsi minulle kylmää juotavaa. Se pitää ostaa firman kioskista erikseen. Aamupalalle kertyy mehuineen hintaa runsas euro.

Päärakennuksen edessä on aamuisin ja iltapäivisin melkoinen bussihärdelli. Firma järjestää eri puolilta kaupunkia bussikuljetuksia työpaikalla. Aamupalan jälkeen hyppään itsekin bussiin ja painelen 5 km päähän firman toiseen rakennukseen. Töihin ihmiset tulevat siinä yhdeksän maissa.

Aamupäivällä alkaa helposti kahvihammasta kolottaa. Tätäkin asiaa on ajateltu: kerrossiivoajat keittävät insinööreille kahvit. Mutta se kahvi on aivan kamalaa. Kahden työpäivän jälkeen varustin työpisteeni french press -kahvipannulla. Nyt kelpaa. Paitsi että kahvipapuja ei saa edes läheisestä Wallmartista. Ne pitääkin tilata netistä.

Duuni itsessään ei paljoa poikkea Suomesta. Outlook, Powerpoint ja Excel vilkkuvat ruuduilla. Pukeutuminenkin on aika samantyyppistä kuin missä tahansa insinööritoimistossa Helsingissä. Perussiistiä, ei pukuja, mutta ei myöskään sortseja eikä virttyneitä t-paitoja.

Lounasaika! Päärakennuksella on kaksi kantiinia, joissa on kummassakin aivan mainiota ruokaa. Minun rakennuksessakin on kantiini, mutta paikallisetkin karttavat sitä. Onneksi lähellä on metroasema, mikä tarkoittaa myös keskittymää lounasravintoloita ja kauppoja. Näissä paikoissa saa mainion sapuskan hintahaarukkaan 2-4 euroa.

Lounaan jälkeen iskevä väsymys on universaali ongelma. Suomessa sitä vastaan taistellaan litralla kahvia. Täällä toimisto hiljenee, kaivetaan tyyny laatikosta, heitetään takkia tai paitaa peitoksi ja otetaan nokoset. Juu, vajaan puolen tunnin ettoset ihan siinä työpöydän ääressä. Silloin pitää puhua hiljaa, että ihmiset saavat levätä.

Jos on tiistai tai torstai, niin iltapäivällä odottaa vielä yksi ohjelmanumero: työpöydälle kannetaan yllärihedelmä. Hommia pyöritellään konttorilla noin viiteen asti. Silloin lähtevät viimeiset bussit takaisin päärakennukselle ja sieltä edelleen ympäri kaupunkia.

Jos konttorilla kuitenkin viihtyy kuuteen asti, niin firma tarjoaa ilmaisen ruuan kantiinissa. Viikonloppuisin tarjolla on ilmainen lounas.

2 kommenttia:

  1. Näppärää noi nokoset! Sama juttu oli Uzbekistanissa, mutta ei tyynyjä. Eikö kiinalainen ruoka kyllästytä? Nimim. itse aloin kaipaamaan länsimaista ruokaa alle viikossa.

    VastaaPoista
  2. No taytyy myontaa, etta jotkut kiinalaiset ruuat on vahan turhan spesiaaleja. Mutta oon kylla loytanyt joitakin turvallisia suosikkejakin :) Joitain lansimaisia ruokia kylla kaipaan, kuten tuoreita salaatteja.

    VastaaPoista