sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Muuttohommia


Vuoden myötä vaihtui myös asuinpaikka Pekingissä. Uusi kämppä on juuri ja juuri kehäkolmosen sisäpuolella, keskustan koillisnurkalla. Vertailun vuoksi: vanha asunto (ja työpaikka) on vitoskehän eteläpuolella.

Niin, työmatka hieman piteni. Nyt kuljen töihin firman bussilla. Bussi pysähtyy muutaman kerran ja painelee sitten moottoritietä pitkin konttorin pihaan. Bussimatka kestää hieman ruuhkista riippuen 40-50 minuuttia. Siihen päälle vartti kävelyä niin aletaan olla ihan kohtuullisessa työmatkan kestossa. Aiemmin matkaan meni jalan 7 minuuttia.

En siis muuttanut tänne töiden takia. Shaoyaoju on alueena paljon mukavampi kuin teollisuusalue, jolla aiemmin asuin. Nyt kun astun ulos talosta, ympärillä on kauppoja, kahviloita, katukeittiöitä - eli urbaania elämää. Aiemmin oli jääkaappifirman pääkonttori ja pari autokauppaa.

Vuokraan huonetta neljän hengen kimppakämpässä. Yksi toveri lähti kotiinsa Thaimaahan yliopiston luentotauon ajaksi. Lisäksi kämppiksinä ovat minua pari vuotta nuoremmat laosilainen mies ja etelä-kiinalainen nainen.

Mukavaa porukkaa, tulemme hyvin toimeen. Tämä kämppä on hyvä siinäkin mielessä, että kämppikset eivät juuri englantia puhu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti