maanantai 24. syyskuuta 2012

Sadonkorjuuta


Päivälämpötilat sallivat vielä helposti t-paidan ja sortsit, mutta varma merkki syksystä saatiin viime viikolla: Firma jakoi työntekijöille keskisyksyn juhlan kunniaksi laatikollisen leivoksia. Nämä mooncaket ovat hieman makeaan taittuvia kuivahkoja torttuja. Toimivat hyvin kahvin kanssa. Lahja oli tietenkin paketoitu komeaan pakettiin.

Lahjojen makuun kun on päästy, niin tänään tuli lisää: 4.5 litraa pähkinäöljyä ja 5 kg riisiä. Kyllä näillä eväillä kelpaa vetäytyä lomanviettoon. Vapaata on 30.9.-7.10.

Varsinainen juhla on kahdeksannen kuunkierron puolivälissä. Tähän aikaan on sato korjattuna ja luonto näyttää kauniin syysvärityksensä. Tärkeä osa juhlaa on pitää yhteyttä sukulaisiin, jotka asuvat mahdollisesti tuhansien kilometrien päässä.

Nykyään matkustaminen on nopeaa ja vaivatonta, joten monet haluavat mennä kotiseudulle lomanviettoon. Mitä siitä seuraa kun 1.3 miljardia kiinalaista haluaa vaihtaa kaupunkia, jotkut usean otteeseen, viikon aikana? No kauhea kaaos tietenkin.

VR:n verkkopalvelussa oli jotain ongelmia tässä taannoin. No, niin on täälläkin. Viime viikolla näet palvelua koitettiin päivän aikana käyttää useita satoja miljoonia kertoja. Kaatuihan se.Puhelinpalvelut ja asemat ovat myös aivan tukossa.

Kaverit ovat kyselleet mitä aion tehdä lomalla. Ensin suunnittelin reissua johonkin, mutta olen nyt todennut lähes ylivoimaiseksi. Kun sitten vastasin ehkä jääväni Pekingiin, vastaus oli: "Eeiii. Ei tänne voi jäädä. Täällähän on aivan kauhea kaaos silloin."

Ehkäpä siis linnoittaudun asuntooni, nyt kun on kerran varastossa öljyä ja riisiä. Voin samalla herkutella kiinalaisia pataruokia, kuten viime viikonloppuna Chuandixiassa:

3 kommenttia:

  1. Kyllä sielläpäin tiedetään miten pidetään työntekijästä huolta! :] On muute komia soppa.

    VastaaPoista
  2. Oli tässä jäänyt muutama postaus lukematta, mutta ahmaisin ne nyt kerralla kananpäineen kaikkineen. Jos olet lomalla himassa, niin sullahan on hyvää aikaa kirjoitella lisää. Näitä lukee mielikseen.

    Vaikuttaa siltä, että Peking on muuttunut edukseen sen jälkeen, kun siellä vuonna 2000 poikkesin.

    VastaaPoista
  3. On varmasti muuttunut. Tervetuloa tarkastelemaan muutosta lahemmin!

    VastaaPoista