sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Altaalla

Epäilyksistä huolimatta en ole pelannut Kiinaa vielä läpi. The Great Firewall ja Kiinan internetpoliisit eivät ole myöskään estäneet minua jatkamasta kirjoittelua. Pohdittuani asiaa päädyin siihen lopputulokseen, että tauon syynä on jonkinlaisen tasaisen vaiheen saavuttaminen: kiinalaisten pikku metkut eivät enää ihmetytä, enkä toisaalta koe olevani niin syvällä kiinalaisessa yhteiskunnassa, että voisin tuoda esiin jotakin vallan uutta näkökulmaa.

Jatketaan siis arkilinjalla ja aloitetaan uimahallista. Kiinalaisia kasari- ja ysärilapsia (eikä sitä aiempia sukupolvia) ei ole opetattu koulussa uimaan. Taidon hankkiminen on siis ollut oman aktiivisuuden varassa. Tulokset ovat vaihtelevia. Toisaalta Kiinasta tulee maailmanluokan uimareita, toisaalta mattimeikäläiset käyvät rannalla polevnkorkuisessa vedessä polskuttelemassa facekinin ja pelastuliivien kanssa.

Wuxissa altaita on melkeinpä jokaisen hotellin ja kuntoklubin yhteydessä. Suurin osa on selvästi tarkoitettu enemmän rantatuolilla oleiluun ja ajoittaiseen altaiseen seisoskeluun. Kuntosalillani on juuri tällainen järjestely: lastenallas, pari poreallasta ja näön vuoksi noin 20 m pitkä uintiallas. Ehdoton vetonaula tällä salilla on muuten pikkuruinen sauna (kiuas on Harvian). Kaupungissa on ehkä puolen tusinaa suomalaista. Olen tavannut heidät kaikki näillä lauteilla.

Wuxin Urheilukeskuksen uimahalli tekee poikkeuksen sääntöön. Keskuksesta löytyy kaksi olympiakokoista allasta yleisölehtereineen--ja toki myös ne rantatuolit. Radoilla on todella hyvin tilaa. Useimmiten alkuillasta paikalla on luokkaa viisi uimaria per rata. Allas on uudehko ja puitteet ovat kaikinpuolin kunnossa. Uimarit ovat kohteliaita ja tilaa järjestyy kaikille. Kelpaa siis treenailla!

Saunaa uimakeskuksesta ei löydy. Pukutilat ovat väljät. Suihkutiloissa näkee tilojen monikäyttöisyyden. Hampaiden pesu, kynsien leikkuu ja vaatteiden pyykkäys ovat peruskauraa. Röökiä en ole kenenkään vielä nähnyt suihkussa vetävän.

Ensi kerralla--auton ratissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti